sweet april..




Assalamualaikum.. huu.. lama ni tak update blog.. cehh.. padahal baru 3 hari macam tu kan.. tapi hari ini pun rasa macam tak nak update.. apakan daya.. memaksa diri jugak supaya update.. sebab bulan ini bulan istimewa.. maklum lah.. bulan kelahiranku.. eceehhh.. poyo.. takpe lah.. macam tak biasa pulak.. hee.. hobi aku kan kalau bab poyo poyo kat blog ini.. nak bagi konklusi apa untuk bulan ini.. rasanya macam-macam ada.. tapi disebabkan malas beraja di diri.. jadi tak perlu lah.. ahaks.. tak rajin.. mekasih je lah..


Ok.. tadi baru balik dari jalan-jalan dengan dua orang abang kesayangan aku.. walaupun kadang-kadang aku rasa macam menyampah dengan diaorang.. tapi apa boleh buat.. abang aku ini pandai gak amik hati aku.. muahahaha.. aku sayang abang aku.. eceehhh.. macam aku sorang je ade abang kan?? ahaks.. tak kire ar.. aku nak puji abang aku jugak.. tadi pergi Low Yat dengan Sunway.. cuci mata je la tengok barang.. abang aku je yang ada duit.. aku ini.. pelajar sekolah.. mana ada duit.. duit ptptn pun tak dapat.. hahaha.. berangan la pelajar sekolah dapat duit ptptn.. XD


Tetibe je aku nak cerita tentang abang aku ini.. ni sebab membodek je.. ahaks.. weelll.. hari ini abang aku belanja aku.. cettt.. macam dia tak pernah belanja pulak sebelum ni.. heee.. hari ini lain sikit.. kalau keluar dengan abang aku ini.. aku tak pernah pun mintak sesuatu.. melainkan makanan.. aku suka makan.. hahaha.. tapi hari ini aku mintak kat abang kedua aku.. aku cakap kat dy.. " wey, amy.. belanja la pya..pendrive.." tetibe pulak.. abang first aku dengar.. telinga dia peka betul padahal kat situ bising.. jauh la jarak dy ngan aku.. aku pun takde la cakap kuat.. slow je.. aiseh.. paje..kau pakai telinga apa la weyh..=.=


then.. lepas dia dengar.. dia cakap.. "eh, kau tak ade pendrive lagi ke??" aku pun cakap.. " mana ada.. stock pinjam korang punya pendrive ada la..itu pun yg memory ciput je leh letak.." abang first aku pun cakap.. ok ar.. meh carik.. ahaks.. then dapat la aku pendrive.. tak de la lepas ni pinjam abang aku punya lagi.. lalala.. happy aku.. ingatkan nak pilih yang kartun2.. tapi.. bila fikir banyak kali.. aku bermonolog.. hahaha.. " kalau pilih yang kartun.. nanti nak guna lama.. nampak macam kuno je.. baik amik yang simple and nice.. dan unik.." jadi aku pilih yang macam aku tengok.. ^,^


hajat sebenar abang aku adalah beli barang komputer untuk baiki komputer kawan dia.. lepas beli barang komputer tu.. abang aku pergi shopping pulak..cehh.. kejam-kejam.. aku tak ada duit la nak beli barang yang aku nak.. asik-asik habis je.. nak tahu aku beli ape?? buku buku dan buku.. kalau tak buku.. fotostat.. kalau tak fotostat dan buku.. makanan.. haaa.. tu je la.. bila aku simpan je.. mesti nak pakai duit untuk beli buku.. argghhhh.. tension je.. macam mana nak menyimpan ni.. sifat aku.. memang tak pernah mintak duit kat mak aku untuk beli buku.. duit mingguan aku tu la aku guna untuk beli semua yang aku nak.. jadi.. tak hairan lah jika aku memang tak dapat beli barang impian aku.. dan aku jenis yang kedekut sikit.. muahahaha.. bukan apa.. maklum lah.. manusia tak pernah sempurna.. kalau kita tengok barang yang kita nak.. terasa nak beli.. padahal tak guna pun.. syaitan asik-asik menggoda je suruh beli.. sebab tu la.. kalau aku nak beli barang.. aku  memerlukan masa sebanyak 10 minit nak interpreting data dalam kepala aku.. sama ada barang tu memang aku nak beli untuk keperluan ataupun.. suka-suka..  tapi kalau aku ada duit lebih .. memang aku akan beli la..hehe.. itupun kalau ada lebih.. lepas ditolak dari tabungan.. kadang-kadang.. kemahuan kita tu perlu ditunaikan.. nanti tak pasal-pasal kempunan.. merana diri beb!!.. jangan seksakan diri anda.. 


haaa.. jauh kita melencong.. kembali ke cerita asal.. abang aku ini memang suka shopping sikit.. muahahaha.. maklumlah.. baru nak berjinak dengan fashion.. aku ini tukang tengok je.. dan jadi dia orang punya assistant.. macam pakar pulak aku ini..heee.. well ..walaupun aku ini tak berapa sangat bab shopping ini.. tapi aku suka tengok fashion terbaru.. tengok je la..  :D pemerhatian persekitaran sangat penting.. lepas tu.. abang aku pun beli la baju.. =.='' aku tengok.. dah menimbun dah baju dia orang ini.. kalah aku.. tak adil.. Ok.. usha punya usha.. macam nak borong satu kedai Romp ni.. alih2.. dua helai je.. ciss.. apala abang aku ini.. lepas tu.. carik pulak seluar.. tengok kedai Pdi.. tarik punya tarik seluar kat situ.. (ada 50%) satu pun tak beli.. masalah lagi.. =.= tak berkenan la ..tak de saiz la.. ish ish ish.. ini la abang aku.. cerewet sikit.. tapi aku.. buat tak tawu je.. korang yang nak pakai.. lalala.. lepas tu.. balik rumah.. lega aku.. sebab.. kaki aku dah penat.. darah turun je..  


walau bagaimanapun.. hari ini.. aku happy la jugak.. sebab dah lame tak jenjalan.. asik duduk rumah je.. kalau tak pun.. pergi tuisyen.. pastu pergi sekolah.. tu je la antara sebab aku keluar rumah.. abang first aku cakap.. "kau ni pya.. tak de life ke?? asik2 tengok kau duduk menghadap komputer.. buku.." apa boleh buat abangku.. SPM la tahun ni.. lagi pun.. abang aku dah janji.. kalau dapat straight A's untuk SPM.. aku dapat iPad.. hohoho.. tapi dalam hati aku.. hermm.. jangan la kau risau abangku..aku pun tak sure aku dapat straight A's.. simpan la duit kau tu untuk kahwin.. tapi kalau aku betul-betul belajar.. aku pasti dapat.. hehehe.. tapi malas tengah mengongkong diri aku.. oh tidak.. Ya Allah..kuatkan la iman aku ini.... amin amin amin.. 


rasanya dah panjang dah aku taip ni.. walaupun banyak lagi nak ditulis.. tapi nanti2 la aku sambung lagi.. :D

assalamualaikum..

Saya sayang Anda :D

i do :D










Assalamualaikum.. ahaks.. tak tawu nak post ape hari ni.. jadi mari la kite dengar lagu same2.. sedap lagu ni.. i do i do i do do do do do.. haha.. syok je.. cu dengar.. :D

 It's always been about me myself and I
If all relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy to say that our love wouldn't last
That was the only way I knew to that you


You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I can live without it, I can let it go
Ooh, I did, I get myself into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,


Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust and never feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through


So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Wooh Can I get myself into
You make we wanna say


Me a family, a house a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm old and sit next to you.


And when we remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before we spend like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you

Saya sayang Anda :D

16 & 17 April 2011




Auchak chak chak..:face12: haha.. assalamualaikum.. haa.. jumpa lagi yer.. kih3.. da tengok tajuk kali ni?? nampakkan?? kalu nak check.. tekan link post ni.. weee... da check?? ke nak terus bace je?? hahaha.. ye la..kita baco je.. :face20:aku je yang menaip..

Oleh kerana anda telah mengetahui.. apakah makna disebalik tajuk tu.. jom baco..:50::20:vrooooommmmm..... ihhhiiiiiiiiiiit!! (break la konon..haha) giler..jangan layan sangat penyakit aku ni.. nanti korang jugak yang berjangkit..:face67:


Dah dah..haish.. iklan banyak bebenor.. ceritanya begini.. satu hari tu.. tak ingat la hari ape.. ain cakap kat aq.. "weyh pya, nak teman aku tak kat umah..mak aq balik kampung.." kata si ain kepada aku..hahaha.. jangan marah ain.. kisah benar ni..paling benar antara yang benar.. pastu aq ckp la.. tanya mak aq dlu.. pastu mak aq pun benarkan.. ni aq short cut cikit..malas nak citer detail kat korang.. nanti macam ni gak kesudahannya.. heee..:face71:

pastu.. sampai la ke tarikh seperti yang tertera di tajuk tu:face46:.. aq datang kat umah ain.. sambil merempit.. hahha.. x de la.. aq pemandu berhemah.. tak main rempit2 ni.. cume tak de lesen je.. :face44:time tu da petang dah.. then duk la umah ain.. lepak2 makan2..malam tu pulak.. ain lapar.. termasuk la aku.. heee.. then.. kami memasak.. muahahaha.. (gambar boleh tengok kat bawah ni nanti) sekali aq ngan ain jadi chef la puloks.. haa..jangan memain ngan kami.. hebat ni.. cukup rase derr..hahaha.. perasannye.. XD


Pastu dah makan .. amik kaw.. penat & kenyang.. penuh perut aq ni.. tetibe sakit perut..hahaha.. tu la.. nabi dah kate.. makan bila lapar.. berhenti sebelum kenyang.. tengok ape dah jadi.. haaaa... amaran keras dari saya.. (cehhhh..diri sendri pun tunggang terbalik) makan dengan kadar yang berpatutan sahaja ya.. sharing is caring.. muahahha.. aq nasihat ni sebab sayangkan korang gak.. tu haa.. si bunny aq tu.. suh aq makan je.. :face47:makan pun kene pakse..sian kat aq..:face34: lalalala


seperti yang korang penah dengar pantun 2 kerat ni.. gendang gendut tali kecapi, kenyang perut senang hati.. :face75: haaa.. macam ni la yang terjadi kat aq.. pastu aq ngantok giler.. lalala.. ni tido kat umah ain taw.. jangan salah tajuk pulak.. pastu.. aq pun tido.. ZZzzzZZzz sampai keesokkan harinya.. breakfast makan kentang ngan nugget ngan mayonis ngan sos tomato setengah botol(untuk aq sahaja disebabkan ain yang tuang.. nak menangis :face59: aq abiskan sos ni..nasib baik sedap) dan sos cili (ain suke sos cili..aq tak suke) punya la banyak.. haish..senak perut aq..


Sampai la tengah hari.. kene balik rumah dah.. kakak aq la suh.. hoho..sian ain dok umah sorg kat umah pastu.. sorry la mmbe..kakak aq ni haa.. ngado.. dia pi post kat fb.. bila nak balik.. kau sorg je la adik perempuan yang dia ade..cehhh.. poyo pulak kakak aq ni.. pastu..aq pun merempit la pulang ke rumah semula..:face50:

begitu la kisah aq dan ain.. :face28:di rumah ain.. erm.. sebenarnya cite ni aq ade yang tak citer.. sebab x nak citer..penat tangan aq nak menaip.. :face43: heee.. sorry sorry negi negi..:face53:hahaha

k.. langsai 1 hutang tajuk ngan blog aq ni.. puas hati x blog?? cakap puas..hahaha.. macam blog aq ni leyh berkata2 pulak.. Crazy frog betul..:face55:

say tata too this entry.. tataaaa.. hahaha.. keanak-anakkan sungguh..:face38: well.. memang suke perasan..nak wat lagu mana..:face25: tataa...:face21:
Assalamualaikum..:70::60:
Saya sayang Anda :D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...