tawakal sahaja.. ahaks.. xD





assalamualaikum... hari ini aku nak menaip lagi.. aku tak ingin berpisah dengan kau wahai blog.. ngeh ngeh ngeh.. well.. penyakit gila aku mula meresap dari lubuk hati terus ke otak dan interprete sesuatu yang aku sendiri tak tahu apa akan berlaku.. wuuuuuuu.. dan sekarang.. aku macam tak ada idea pulak nak cerita apa.. wahai blog.. kisah apa kau nak aku cerita... ?? aku ada macam-macam story.. just tak tahu nak mulakan macam mana.. uhukss.. 

well.. biar aku cerita pasal study first.. huhuhu.. sekarang ini.. minggu kedua exam telah berlalu.. dan tinggal lagi seminggu lagi.. dan aku tak sabar nak habis.. ape la yang kau ingat pya.. SPM belum habis lagi.. jangan dok berangan hingga ujung dunia.. sebab dunia ini tak ada penghujung.. heee.. betul tak?? kan kan?? dan ade la satu hari ini.. hari khamis kot.. hari exam yang paling tension buat diri aku.. wuuuu.. sikit lagi almost 49% aku dah jadi gila.. ohhh.. menipu la tu.. biar la (nada R.R aku.. hahahah..dia suka cakap macam tu..sebab dah kalah berdebat dengan aku.. ekekeke..oh jahatnya kau pya.. hahaha) ok.. back to the story merry.. hari khamis tu aku exam FIZIK dan ADDITIONAL MATHEMATICS.. dan malam sebelum tu.. aku hanya bukak buku latihan addmath jer.. sebab aku ingatkan fizik lepas rehat.. pagi tu.. aku tengok ..sumer dok pegang buku fizik.. hohohoho.. kau memang gila pya.. tu la.. sapa suruh tak tengok jadual betul-betul.. pastu terus aku bukak buku rujukan fizik..malangnya.. aku carik dalam beg.. TAK ADA!!! apasal aku boleh tertinggal kat rumah.. nasib baik aku ada bawak nota tuition.. penyelamat dunia aku.. itu pun dapat cover chapter 5 form 4..chapter 1 & 2 form 5.. hohohohoh..sempat selak2.. tengok latihan yang aku dah buat.. tu je la preparation aku.. well.. aku masih dapat tenangkan fikiran.. tu la gunanya.. think positive.. aku tawakal semuanya dekat ALLAH SWT.. then masa buat tu.. aku SHOCK..eh.. bukan sakit jantung la.. hahaha.. shock sebab kertas tu almost 40% aku pernah buat dekat tuition.. agak sebijik soalan tu..  alhamdulillah la.. tapi kertas tu ada la yang harder.. dan aku teruskan jampi serapah aku dekat kertas tu.. OM SEI SEI betul.. ok.. lepas habis tu.. aku tanya yang lain.. macam mana?? woeeee.. susah.. hahaha.. well bukan aku sorang je yang kata macam tu nampaknya.. ok.. apa kata tawakal je dengan result yang aku dapat??? hohohoho.. well.. fizik ada lagi 1 paper lagi.. aku kene score kat situ.. sebab itu jugak antara penyelamat aku.. >.< ok.. lepas habis tu.. jangan pikir lagi.. 


addmath menanti aku.. dan aku.. wat latihan lagi.. latihan soalan spm tahun2 lepas.. well.. aku rasa senang jugak.. sebab aku dapat buat.. tapi.. bila dapat kertas addmath tu.. apa pasal harder giler??? dengan formula tak ada.. woooeee.. ganas.. benci pulek.. then aku buat je la dengan sebaik mungkin.. heheheh.. dapat pulak aku dok depan sekali.. pandang whiteboard yang suci murni tu.. apasal la formula tak muncul kat situ.. gggrrrrr... geram geram.. then.. pandang muka orang lain.. kononnye muka dyeorang boleh keluar formula la.. tapi tak kesampaian.. then.. aku buat je la.. pi mampuih.. salah formula pun aku tak heran.. hahaha.. sebab semua orang lengguk-lengguk atas meja.. dan beberapa soalan aku tak dapat buat.. well.. sebab formula tak ada itu penyebab dia.. lagi satu.. sebab aku benci soalan calculus.. hehehe.. jangan tanya aku sorang je.. sebab semua orang tak akan suka dengan soalan tu.. tanya la dengan budak yang bijak bestari sekalipun.. soalan calculus harder babe..ok.. paper hari tu aku tawakal.. ok.. biar la dia hidup dengan tenang di atas meja guru.. ehehehehe..


Oke.. dan aku pun dah bosan cerita tentang study aku.. tu je aku dapat cerita.. sebab hari jumaat kertas KIMIA.. dan MEMANG HARDER..hahhaha.. jangan tanya aku lagi..aku malas nak pikir.. ia melemahkan semangat aku.. oh PYA u can do it..caiyok2!!.. ok la.. malas nak celoteh lagi.. penat pulak jari aku nak menaip lagi.. nak layan buku baru beli.. THE CHOICE... release tension jap.. sebelum aku menelaah lagi buku sekolah.. ok.. bye bye blog.. i miss u.. heee.. ngade.. 





for bani.. i miss u.. :) lama tak dengar cerita.. do u miss me??
 huu.. sedeyh.. lalala.. bila mahu dengar khabar berita lagi..
uwaaa.. nak nanges.. rindu aku nak buli dia.. watch out YOU little rabbit..
hahaha.. take care.. holland.. 


wassalam.. :D

Saya sayang Anda :D

No comments:

Post a Comment




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...