folio seni..



sebenarnya. aku tak dapat nak provide gambar pasal folio seni yang aku buat tu. sebab tak cukup time la nak tangkap gambar segala tu. T.T

meh la aku cerita serba serbi pasal pembikinan folio ini..

ceritanya macam ini.

nak dijadikan cerita.. folio seni ini kiranya memang dah berkurun dah cikgu bagi. tapi bagi ini pun dari soalan kementerian. bukan suka-suka. ada pelbagai soalan tapi cikgu seni aku ini pilik pasal kad ucapan 3dimensi. ala kad pop-up tu. yg macam timbul2. tak tawu jugak? erkk.. search kat google. herherher.

Pastu. disebabkan malas. memang nasib la. last minit baru buat. :P pastu asik extend je tarikh nak hantar. aku pun masih buat tak tawu je. tapi dalam hati. amikkk.. berdebar sebenarnya. maklumlah.. kerja tak siap. tak senang duduk. panas je punggung ini.. grrrrr.. at last.. kerja aku yang tertunggak tu aku buat jugak walaupun tak ada bimbangan dari guru. biaq pi la kat situ janji siap. tu je dalam hati aku cakap. 

susah sebenarnya nak buat folio seni ini. :P janji kalau korang minat dan suka seni dan ada bimbangan cikgu. sure korang pun turut menyukainya. :D sebab ini idea yang tercipta dari diri korang. so korang boleh la ekspresikan idea korang yang unik lagi menarik kat situ.

aku punya kerja seni jangan cakap la.. esoknya kena hantar. dunia realiti aku. hari khamis kena hantar. tapi hari rabu baru aku mula buat. muahahahaha.. tapi time tu.. tinggal 5 part lagi belum siap. nampak je 5 tapi banyak weyh.. menangis..!!!! hahaha lepas balik dari sekolah hari rabu tu. around pukul 3 macam tu. aku start buat part yg tertunggak sejak beberapa hari.. :P nasib baik hari rabu tak se"busy" hari selasa. hari selasa jadual aku paling padat. tak bernafas aku. tipu la tu.. xD tapi hari selasa paling busy.

ok sambung balik.. pukul 3 start.. pastu rehat2 jap. bukan sekejap tapi lama sebenarnya.. ngeh3 aku start buat balik dlm pukul 5.45 macam tu.. sampai pukul 7. 30 pastu siap2 nak g tusyen. walaupun folio tak siap lagi. aku sanggup pergi tusyen. baikkan aku..? hahaha.. pastu balik tusyen. mulakan dengan basmallah.. dalam pukul 10 sampai pukul 4 pagi.. non stop.. aku buat sumer.. cuma satu part je aq tak siap.. sbb tak tawu nak wat macam mana. at last aku dapat tido 1 jam 30 minit.. T.T

keesokkannya, colouring2 benda tak penting pun aku suh kawan aku yang warnakan. mereka-mereka sungguh baik.. :D mungkin mereka ini dah tak ada kerja sangat kot. :P aku pun bagilah kerja aku ini. suka betul mereka mewarna. tapi lepas tu aku terpaksa tacap balik sebab ada yang colour tak berapa kemas. :) tapi tak kesah la. janji siap. :D

then kena stayback sekolah lagi. tension aku.. ingatkan nak balik awal =.='' alih2.. pukul 5 jugak idaman aku.. (dlm hati : cetttt... porrraaahhhh..sakit hati.. xD) penat taw.. letih sumer ade..tak cukup tido aku buat folio ini.. pastu baca jampi2 sket sebelum hantar.. hahaha..ye la.. buat penat-penat. last minit pulak tu.. mestilah kerja pun x berapa kemas.. so kena baca ayat2 sket..


dan dlm mggu ni.. dah tengok dah markah dapat berapa. :D alhamdulillah.. jadi jugak jampi2 aku ni.. xD tapi ini baru markah dari cikgu.. belum tawu lagi markah dari pentaksir.. sama ada tambah or berkurang. tapi cikgu bagi aku markah 93/100 :D
 ucap ape? Alhamdulillah..

tapi cikgu ade komen jugak.. kad aku tu kena buat macam bingkai untuk nampak bahagian dalam. tapi aku tak buat.. kalau tak dia kata dia bagi markah lagi tinggi.. tak pelah.. janji segalanya dah siap.. aku pun malas nk pikir yang susah2.. lagipun esok nak hantar harini baru buat.. mana sempat nak pikir yg gempak2.. 

ok.. sampai sini je.. :P agak panjang..~,~ 
mekasih kerana membaca.. :D


Saya sayang Anda :D

No comments:

Post a Comment




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...