Random.. Cerita suka-suki. Antara yang hidup sahaja

Assalamualaikum.. :P dah lama tak kotorkan blog.. Rasa macam nak conteng-conteng post baru.. Ihiks.. Bukan apa. Dah kurang la interest untuk meng"online". Fakta! Ini telah terjadi di facebook dan twiiter. Berhabuks sudah adik beradik sosial tu. Biarkan je berhabuk. Malas aku nak bukak. Terasa membazir banyak masa yang amat disana. Ohh.. mcm selama ini tak pernah sedar kan. =.= Padahal dah lama dah sedar adik bradik tu banyak melekakan aku. Tapi, aku suka dengar bisikan rindu dari setan. Dia asyik suruh aku online je. Aku pun dengan iman yang agak lemah dan goyah ini pun terpikat. Jatuh hati terus.. Gedebuks!

Saya sayang Anda :D

Impian.. hanya sebuah impian..=)

Hari ini cerita bab impian la. Hek hek hek, semua orang ada impiankan.. Aku pun boleh.. Heee.. Disebabkan ini blog aku. Takkan terkubur kisah hidup hamba yang hina ini. Lalala. Tapi ini bukan impian yang sebenar pun. Impian suka-suki. Hanya angan-angan yang takkan tercapai dan tak mengharapkan sangat pun akan tercapai. Tapi kalau nak tercapai tu. Apa salahnya kan? Alhamdulillah.. muahaha.. xD (cakap macam kap lam ya nga)


Aku pun tak tahu kenapa aku boleh ada impian nak pergi Paris. (*,*) Sebab Eiffel Tower kot. Eventhough menara ini hanya menara besi. Yang tiada apa-apa. Tapi aku suka.. Suka sangat. (ok, berangan je lah)

Saya sayang Anda :D

Tertanya-tanya..



Tak kesah pun la where are you right now..~,~ Buatlah hal sendiri.. Ok ! (ayat pura-pura) pretending to be ok.. sometimes it makes my heart feels bad. Tapi nak buat macam mana kan.. macam tunggu bulan jatuh ke riba.. pasti benda tu takkan berlaku punyalah.. Ayat penyedap hati je yang boleh mengubat hati..

Betul la kan? Hanya ayat je yang bisa menggoyahkan dan menenangkan..

Saya sayang Anda :D

Jika baginda menangis di padang mahsyar.. aku menangis sekarang ini..



Dari Usman bin Affan bin Dahaak bin Muzahim daripada Abbas ra, bapa saudara Rasulullah SAW dari Rasulullah SAW telah bersabda, yang bermaksud:
“Aku adalah orang (manusia) yang paling awal dibangkitkan dari kubur (bumi) pada hari kiamat yang tiada kebanggaan. Bagiku ada syafaat pada hari kiamat yang tiada kemegahan. Bendera pujian di tanganku dan nabi-nabi keseluruhannya berada di bawah benderaku. Umatku adalah umat yang terbaik. Mereka adalah umat yang pertama dihisab sebelum umat yang lain. Ketika mereka bangkit dari kubur, mereka akan mengibas (membuang) tanah yang ada di atas kepala mereka. Mereka semua akan berkata: “Kami bersaksi bahawa tiada Tuhan melainkan Allah dan kami bersaksi bahawa Muhammad itu Rasulullah. Inilah yang telah dijanjikan oleh Allah Taala serta dibenarkan oleh para rasul.” Ibnu Abbas ra berkata: “Orang yang pertama dibangkitkan dari kubur di hari kiamat ialah Muhammad SAW. Jibril as akan datang kepadanya bersama seekor Buraq. Israfil pula datang dengan membawa bersama bendera dan mahkota. Izrail pula datang dengan membawa bersamanya pakaian-pakaian syurga.”

Jibril as akan menyeru: “Wahai dunia! Di mana kubur Muhammad SAW?”

Saya sayang Anda :D

I Love Cetaphil !

Wink wink!. Banyak la pulak post hari ini kan.. Memang banyak pun benda nak diceritakan. Cuma malas atau rajin. Ada mood dan tak ada mood je. Lagipun, maklum sahajalah. Orang ade layout baru untuk blog. Tu yang batak sikit nak tulis banyak-2 hari ini. Hahaha

So hari ini. Eh bukan. kali ini. Kalau hari ini. yang ini dah masuk post ketiga dah buat hari ini. Tapi takpelah. Janji aku puas. XD

Kali ini nak cerita pasal pencuci muka. haha.. Tetiba je rajin sangat nak promote barang ini kan. Kih3..

Oh oh oh.. tu dia gambarnya.. 

Cetaphil Gentle Skin Cleanser..Made in Canada.. haha.. :P 

Saya sayang Anda :D

Ben 10.. :D part 1


Macam nak cerita pasal pakwe jugak kan? haha.. Tapi pakwe la jugak ini.. :P

Kelabu tu Ben. Putih tu Beny.

Kalau dicongak tambah tolak darab bahagi.. nak masuk 4 bulan dah.. Hoho..
Kelabu tu ganas. Yang putih tu baik sikit je lah. Tuan dia lagi baik.. wakaka.. :D


Saya sayang Anda :D

Selamat Hari Jadi Brother.. :D


Oh oh oh.. sebenarnya semalam hari jadi abang aku.. tapi tak menyempat nak wish.. :P 


5 Mac 2012


Selamat Menyambut Tahun Kelahiran Yang Ke-27.. haha.. gila tua.. xD

Tapi abang aku yang ini tak de dekat selangor sekarang ini.

Saya sayang Anda :D

List of Du'a for Study.. May Allah Bless Us.. =)




Du'a is the best cure for the stress of life. This is some du'a for all of us, especially those who are still in studying. May Allah granted us knowledge that will be useful for us. Insya-Allah.


Du'a before or during study

اللَّهُمَّ لا سَهْلَ إلَّا مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً وَ إنْتَ تَحْعَلُ الْحزْنَ إذَا شِئْتَ سَهْلاً
Allahumma la sahla illa ma ja'altu sahla, wa 'anta taj-alul hazna idha shi'ta sahla

O Allah!   There is nothing easy except what You make easy, and You make the difficult easy if it be Your Will
[Ibn Hibban]


Saya sayang Anda :D




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...